Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирането

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Имаш ли АБС? На мен Фиата не ми спира защото гумите са ми гадни.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

не,нямам абс,но немисля да е от гумите,колелата въобще незадържат,т.е. задържат си,но по малко,така че триене не се получава,колкото и рязко да натискам педала!!Ще взема да сменя дисковете,дано да изчезне проблема!

Comment

а какви са ти накладките колега?
        sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от JORDANGT
          ...или цилиндърчетата да са запекли
          И аз така си мисля
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
            Първоначално публикувано от JORDANGT
            ...или цилиндърчетата да са запекли
            И аз така си мисля
            Е как ще стане така,че да му се "запекът" и 4-те
            Аз пък си мисля,че сервото му прави някакви номера,ама знам ли...
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

неможе да е от накладките,нали ви казвам,че първиат път ги смених на около 1000км именно поради причината че неспираха,и с вторите положението е пак същото ,иначе са permafuso. а за цилиндърчетата,незнам,но нали ми я гледаха 1000 "маистора",все един щеше да забележи нещо,а

Comment

Първоначално публикувано от TRILL-KILLER
                не,нямам абс,но немисля да е от гумите,колелата въобще незадържат,т.е. задържат си,но по малко,така че триене не се получава,колкото и рязко да натискам педала!!Ще взема да сменя дисковете,дано да изчезне проблема!
                Значи при рязко и силно натискане на педала нито една от гумите не "засурва" пък педала си е твърд все едно всичко си е наред така ли?
                Брей тая кола голяма загадка
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от TRILL-KILLER
                  иначе са permafuso.
                  аз лично не съм чувал за таква марка, може и да са добри...не знам.
                  питах те, защото аз на старата кола имах същия проблем - упорито отказваше да спира,а веднага след като я купих, освен консумативите смених накладки и дискове, но положението си остана същото. тогава за пръв и последен път се доверих за части на майстор - каквото реши, това да ми вземе. след 60 хил.км. трябваше да сменя лагерите на макферсона и така и така бях разглобил предницата погледнах и накладките, защото те освен че отказваха да спират, и не светваше лампата за тяхното износване. след такъв пробег те изглеждаха като чисто нови. свалих ги и опитах да ги надраскам с пирон, но и това не стана. купих си Лукас и първия път щях да се залепя на стъклото, просто нищо общо...
                  sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от hsr
                    Ако ми позволите един тъп въпрос.Някой сменя ли задни?
                    Разбира се, че когато се изхабят се сменят. Аз зимата ги сменх. А ако причината е в това, че дисковете са му отишли вече... мисля, че ще е много очибийно. Ще са направили голям бордюр. Всеки майстор би забелязал едни доста износени спирачни дискове. Имал съм "фиеста" с която имах такъв случай. Нормален педал, нормални накладки, нормални дискове и задни цилиндърчета, здрави мъркучи, но изведнъж спря да спира добре
                    Оказа се... запушен мъркуч. Смених го и се оправи.
                    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Еми аз щото останах с впечатление,че всеки сменя само предни накладки и дискове А и задните имат доста голямо значение за спирането,но щом няма АБС и предните му не "засурват" при сериозно натискане,значи проблема не му е оттам.За дисковете те подкрепям напълно-колкото и смотан майстор да е все ще забележи,че дисковете са му износени Пък да ти кажа аз съм карал с доста поизносени дискове и не съм имал никакъв проблем при спирането Освен накладките да са му някакви некачествени и да не осигуряват хубаво "триене" с диска или някакъв проблем със сервото за друго не се сещам
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

100% е от накладките....аз като смених моите беше същото в началото само докато се изравнят повърхностите на накладките и след това вси4ко си дойде на мястото....

Comment

в 2 от 3 случая се оказва накладки менте, в 3-тия случаи запушени маркучи. но може да се окаже и друго естествено.
                          НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

не са запушени маркучи защото ще му се греят колелата а и всички маркучи изведнъж да се запушат ???
                            146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                            145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy
                              не са запушени маркучи защото ще му се греят колелата а и всички маркучи изведнъж да се запушат ???
                              да прав си, но може и да са запушени така че да не пропускат достатачно течност, а не да не връщат ама па всички.....
                              НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Първоначално публикувано от sirPetakoff
                                100% е от накладките....аз като смених моите беше същото в началото само докато се изравнят повърхностите на накладките и след това вси4ко си дойде на мястото....
                                100 % нее от накладките.След като си ги сменил е нормално(не винаги) в началото да създават малко проблеми след 50 - тина километра пробег всичко се оправя ..........
                                Проблема не е нито от накладките нито от дисковете .......... но къде ли е !?!?!?!
                                Alfa156 Against All

Comment

Working...
                                X